چاپ کوتد

موضوعی که قصد داریم در این یادداشت به آن بپردازیم چاپ کوتد است که می توان گفت از بهترین و مناسب ترین چاپ های ممکن برای فضای داخلی محسوب می شود. این نوع چاپ که به آن پلات لمینت نیز گفته می شود بر روی کاغذ خاصی انجام می گیرد که به آن کاغذ کوتد گفته می شود. در واقع نام چاپ کوتد بر اساس کاغذی که بر روی آن انجام می گیرد نام گذاری شده است. این کاغذ پس از چاپ توسط لمینت که نام پوششی خاص می باشد پوشانده می شود. از ویژگی هایی که این نوع چاپ را محبوب کرده و برای استفاده در فضای داخلی و دید از نزدیک مناسب می کند کیفیت و رزولیشن بالای چاپ آن است.
کاغذ کوتد به واسطه ویژگی های بسیاری از جمله درصد جذب رنگ بالا که باعث می شود تا رنگ با دقت بیشتری بر روی آن توزیع گردد ، رزولوشن بالایی در ایجاد تصاویر دارد و همین امر باعث می گردد که در بسیاری از امور چاپی از این نوع کاغذ استفاده شود و آن را به محصولی مناسب برای چاپ در فضای داخلی تبدیل کند . لازم به ذکر است که این کاغذ ها در اوزان مختلفی تولید شده و به دسته های سبک و سنگین تقسیم بندی می شوند که بر اساس امور چاپی مختلف می توان از انواع متفاوتی از این کاغذ ها استفاده کرد.
اولین قدم در چاپ کوتد ، چاپ کردن طرح مورد نظر بر روی کاغذ کوتد است که به وسیله دستگاه پلاتر انجام می گیرد. پس از انجام این کار در ادامه فرآیند چاپ کتد عمل لمینت کردن کاغذ انجام می گیرد ؛ لیمنت کردن در انواع مختلف لمینت گرم ( در فرایند انجامش از گرما استفاده می شود ) و همچنین لمینت سرد ( از هیچ نوع گرما و یا منابع گرمایی استفاده نمی گردد . ) انجام می شود که این کار توسط دستگاه لمینیتور بر روی کاغذ اعمال می شود . در تعریف لمینت باید گفت که در طی این فرایند پوشش محافظی بر روی کاغذ کتد قرار می گیرد که این کار باعث می گردد علاوه بر زیبا تر شدن آن اثر چاپ شده ، مقاومتش نیز در برابر نیروهای محیطی مانند کشش افزایش قابل توجهی بیابد ؛ از دیگر مزایای لمینت کردن چاپ این است که اثر چاپی در مقابل رطوبت و آب مقاوم تر شده و به همین سبب ماندگاری و طول عمر آن افزایش می یابد. لازم به ذکر است که از نکات مهمی که در چاپ کاغذ کتد باعث برتری یک مرکز چاپی نسبت به سایر رقبا می گردد چاپ آن با عرض های بالا است و عموماً مراکز چاپ فلکس و چاپ بنر معتبر قادر به انجام چاپ لمینت کوتد در عرض های بالا خواهند بود.
از نظر قیمت و هزینه های چاپ کتد می توان این نوع چاپ را از دسته چاپ های مقرون به صرفه محسوب نمود. در چاپ کوتد هزینه ها بر دو بخش تقسیم بندی می شوند که اولین بخش از آن مربوط به قیمت های کاغذ خام و همچنین هزینه های مربوط به جوهر و چاپ بر روی کاغذ می باشد. دومین بخشی که در قیمت چاپ محسوب خواهد شد هزینه های فرایند لمینت کردن آن هستند. البته لازم به ذکر است که فرایندهای لمینت نیز – گرم و سرد – از لحاظ قیمت با هم اختلاف اندکی دارند که این ناهمگونی ها به دلیل تفاوت کیفیت بین این دو نوع لمینت می باشد .
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کاغذ های کوتد در سه نوع مختلف وجود دارند . کاغذ کوتد گلاسه اولین نوع از این کاغذ ها هستند که از گلاسه پوشیده شده و کنتراست بالا و طیف رنگی گسترده ای نسبت به دیگر کاغذ ها دارند. کاغذ کتد مات نیز از انواع کاغذ کوتد می باشد که پوشش آن کمی شفاف تر و براق تر از کاغذ های مات بدون پوشش می باشد. در نهایت سومین نوع از کاغذ های کوتد ، گلاسه شیشه ای است که کاغذی بسیار درخشان بوده و سطح آن بیشتر مناسب چاپ تصاویر خاص می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.